Dastatu gure produktuak

Arrieta Zialzeta, Jose Ramon (Pikunieta baserria)

Nola heldu?

1986an jarri zen abian proiektu hau. Besteak beste, helburuak bi ziren: taldean bizitzea eta baserrian eta baserritik bizitzea. Badira urte batzuk bigarren helburua bete zela: baserrian eta baserritik bizi gara. Halere, urteen poderioz, ezinbestean, helburuak aldatu egin dira, eta orduan taldean bizitzeari utzi genion. Orain, familia bat bizi gara, baina ez bakarrik. Izan ere, lagun bat gurekin egiten du lan eta bertan bizi da kanpainak irauten duen bitartean, praktiketako ikasleak ere hartzen ditugu eta praktiketan dauden denboran gurekin bizi dira (nekazari edo artzain eskoletakoak). Lurrak lehen pinudiak zire, eta larreak piskanaka joan dira hobetzen ,sekula ez da produktu kimikorik erabili.2002. urtetik gaude ekologikoan bai artzantzan, bai gaztagintzan baita lurren kudeaketan ere. Salmenta puntua, beti izan da etxez etxekoa, Azpeiiti eta Azkoitiko azokak eta inguruko denda txikiak. Ardiak ditugu eta esnearekin gazta egiten dugu. Arkumeak ere hazten dira.

  • Queso de oveja -Pikunieta-; Queso de oveja -Piku

Queso de oveja -Pikunieta-; Queso de oveja -Pikunieta-; Cordero lechal -Pikunieta baserria-;

  • Leche
  • Queso de oveja -Pikunieta-;  Queso de oveja -Piku 43.jpg
  • Queso de oveja -Pikunieta-;  Queso de oveja -Piku 19.jpg

¿Dónde comprar?

  • Mercados
  • Ferias
  • Caserio
  • Tienda

Productos certificados

  • Ecológico

Consultar con el productor la certificación concreta de cada producto.

Dirección y contacto

Galería de fotos

eneek_sello.jpg

Gertuko ekoizleak

itzuli gora