Dastatu gure produktuak

Gastronomia eta garaiko errezetak

Gauza jakina da gure kultura gastronomiko aberatsa, hasi entzute handiko gure sukaldaritza tradizionaletik eta euskal sukaldaritza berriraino, gure nortasunaren ezaugarri garrantzitsuenetako bat dela.  Halako erro sakonak dituen sukaldaritzaren kultura hori, zalantzarik gabe, faktore garrantzitsu batzuk elkarrekin egokitu izanaren ondorio da, hala nola itsasoaren eta mendiaren hurbiltasuna, gure lurraldea toki pribilegiatu bilakatu dutela, eta horri esker, produktu eta lehengaietan ugaritasun eta kalitate bikainak ditugu gure etxeko sukaldeetatik urrutira joan gabe. .

Garaian garaiko produktuak eta errezetak 

  • Bonito del Norte con Tomate Bonito del Norte con Tomate Ingredientes: 800 gr bonito 4 unidades cebolla 4 unidades pimiento rojo salsa tomate al gusto Elaboración: Sazonar el bonito, freir…
  • Ensalada de coliflor, zanahoria y aderezo de yogur Ensalada de coliflor, zanahoria y aderezo de yogur Lechuga Coliflor La coliflor lo cociné al vapor.Pero lo puedes cocinar en abundante agua con sal gorda y pones la…
  • Galatina de “Luma Gorri” Galatina de “Luma Gorri” Ingredientes para 4 personas: - 1 pollo de Caserío Vasco - 1 vaso de vino blanco - Aceite y sal…
  • Lupia Lupia Osagaiak 4 pertsonentzat 4 lupia trontzo 4 leka Azenario handi bat Porru handi bat Tipulin bat 4 c oliba olio…
  • Pencas rellenas de Ajoarriero en Salsa Marinera Pencas rellenas de Ajoarriero en Salsa Marinera INGREDIENTES (para 10 personas) •1,5 kg. acelgas (solo las pencas) •500 gr. bacalao desmigado •4 dientes de ajo (en brounoise)…
  • Polos de kiwi cubiertos de chocolate Polos de kiwi cubiertos de chocolate Ingredientes Kiwi Chocolate fundido PREPARACIÓN 1. Pelar el kiwi y cortarlo en rodajas gruesas. 2. Insertar un palo de madera…
  • Porru-krema onddo erregosiekin Porru-krema onddo erregosiekin Osagaiak 4 pertsonentzat 1 dl olio 1 tipula 3 porru 500 gr patata 1 dl ardo zuri 1l caldo 1…
  • Puerros a la Vinagreta Puerros a la Vinagreta Fuente: http://www.saborencristal.com INGREDIENTES (para 4 personas): •12 unds. Puerros •1/2 kg. Calabaza •1 Pimiento rojo •1 Pimiento verde •1 Cebolla…
  • Sagar flana Sagar flana Osagaiak 4 pertsonentzat 1 litro esne 4 sagar bihotza kenduta 150 g azukre Zurituta eta dadotxoetan 8 arrautza 1 koilaratxo…

itzuli gora