Dastatu gure produktuak

Gastronomia eta garaiko errezetak

Gauza jakina da gure kultura gastronomiko aberatsa, hasi entzute handiko gure sukaldaritza tradizionaletik eta euskal sukaldaritza berriraino, gure nortasunaren ezaugarri garrantzitsuenetako bat dela.  Halako erro sakonak dituen sukaldaritzaren kultura hori, zalantzarik gabe, faktore garrantzitsu batzuk elkarrekin egokitu izanaren ondorio da, hala nola itsasoaren eta mendiaren hurbiltasuna, gure lurraldea toki pribilegiatu bilakatu dutela, eta horri esker, produktu eta lehengaietan ugaritasun eta kalitate bikainak ditugu gure etxeko sukaldeetatik urrutira joan gabe. .

Garaian garaiko produktuak eta errezetak 

  • Bonito del Norte con Tomate Bonito del Norte con Tomate Ingredientes: 800 gr bonito 4 unidades cebolla 4 unidades pimiento rojo salsa tomate al gusto Elaboración: Sazonar el bonito, freir…
  • Lupia Lupia Osagaiak 4 pertsonentzat 4 lupia trontzo 4 leka Azenario handi bat Porru handi bat Tipulin bat 4 c oliba olio…
  • Porru-krema onddo erregosiekin Porru-krema onddo erregosiekin Osagaiak 4 pertsonentzat 1 dl olio 1 tipula 3 porru 500 gr patata 1 dl ardo zuri 1l caldo 1…
  • Sagar flana Sagar flana Osagaiak 4 pertsonentzat 1 litro esne 4 sagar bihotza kenduta 150 g azukre Zurituta eta dadotxoetan 8 arrautza 1 koilaratxo…

itzuli gora