Iritzia

Zer abantaila sortzen ditugu Oneiñi esker?

Geroz eta azkarrago bizi gara, eta horrek gure elikadura eta osasunean eragin zuzena duela argi dago. Aurrez prestatutako jakiak, fast food delakoak, geroz eta gehiago kontsumitzen ditugu eta hauen beharra ere areagotuz doa, baina kalte asko sortzen dizkigu. Alde batetik, osasunean argi ikus ditzakegu hauen kalteak. Gure egunerokotasunean nekatuago egon gaitezke, gaixotasunak hartzeko erraztasun handiagoa dago ahulago gaudelako, organo ezberdinak kaltetzen dizkigu, eta beste hainbat gaitz eta kalte eragin ditzake gure osasun eta bizitzan.

Ama-lur eta ingurugiroan ere aurretik prestatutako jakiak kontsumitzeak eragin negatiboa sortzen du. Sortzen den zaborra asko areagotzen da, eta bertako produktoreengan ere ez dugu abantailarik sortzen, kanpoko elikagaiak kontsumituko ditugulako eta bertan dugunari garrantzia kenduko diogulako.

Guk eskaintzen duguna guzti honen alternatiba bat da. Bertako elikagaiak, bertan hazi eta garatuak onura asko eskaintzen dizkigute. Honez gain, bertako elikagaietan nutrienteak mantendu daitezke, fast food-ean erraz galtzen direnak.

Denbora aldetik ere ez digu lan gehiegirik eskatzen osasuntsu eta ondo jateak. Menuari esker buru hausteak errazten ditugu, dieta orekatu bat izango dugu pentsatu gabe, erraz eta zuzenean. Gainera, errezeta liburuari esker elikagaiak modu osasuntsu eta errez batean prestatzeko gida dugu. Horrez gain beti esan izan ohi dugu, denbora aurrezteko asteok egun bat sukaldera zuzentzea gomendatzen dugula, aste osorako behar ditugun elikagaiak prest utzi eta astean zehar hori janez. Modu honetara errazagoa izango da osasuntsu jatea eta honen kontrola eramatea.

Gehiago kategoria honetan: « Oneiñ: Nor gara eta zertarako sortu da?
itzuli gora